SUPER BOWL VE SÜT KUPASI




SUPER BOWL VE SÜT KUPASI

Bizim pek anlamadığımız bir spor olan Amerikan Futbolu'nun bu yıl 5 Şubat'ta elli birincisi düzenlenen final maçında reklamcılık endüstrisinde rekorlar kırıldı.

Toplam 175 ülkede naklen izlenen maçta Amerikan Futbol Ligi’nde (NFL) sezonun en başarılı müdafaa takımı New England Patriots, en başarılı hücum takımı Atlanta Falcons’ı 25 sayı geriden gelerek tarihte ilk defa uzatmaya giden bir Super Bowl maçının sonunda 34-28 mağlup etti.  Bu sonuçla New England Patriots, Super Bowl’u 5. kez kazanarak Cowboys’u geride bıraktı. New England Patriots Koçu Bill Belichic de 5. kez Super Bowl’u kazanarak tarihin en iyisi olmayı başardı.

Ortalama bilet fiyatının 4.700 dolar olduğu müsabakayı Hudson'daki stadyumda yetmiş iki bin kişi maçı canlı izlerken sadece Amerika'da yüz milyon kişi de televizyondan takip etti ve altı yüz radyo kanalı da maçı canlı yayınladı.

Maçın devre arasındaki reklam kuşağında yer alabilmek için firmalar 30 saniyelik reklam süresine beş milyon dolar ödediler.

On binden fazla gönüllü organizasyonda görev alırken beş bin medya kuruluşu bu müsabaka için akredite oldu.

Sadece maç atmosferini yaşamak için şehre yüz kırk bin ziyaretçi geldi ve onların sayesinde şehire üç yüz elli milyon dolar taze para girdi.

Maçı kazanan New England Patriots oyuncuları 104 biner dolar, kaybeden Atlanta Falcons oyuncuları da kişi başı 53 bin dolar pirim aldı.

Tahminlere göre ABD’liler maç boyunca 1.2 milyar litreden fazla bira, 5 milyon kilogram cips, 1.3 milyar tavuk kanadı tüketti.

Etkinlikte önceki yıllarda Michael Jackson, Prince, Bruno Mars, Beyonce, Katy Perry, Justin Timberlake ve Janet Jackson gibi ünlü isimler devre arasında sahne alırken, bu sene de Lady Gaga izleyicilerin karşısına çıktı.

Netice olarak bu maçın Amerikan ekonomisine katkısı 20 milyar doların üstünde oldu.

Burada bir ders çıkartabilir miyiz?

Ülkemizde en popüler spor olan futbolda Türkiye Kupası adıyla oynanan müsabakalara en büyük kulüplerimizden birinin başkanı “Süt Kupası” diyebiliyorsa bunu tartışmanın hiç anlamı yoktur.

Diğer ANILAR-YORUMLAR

Image

Thor Nilsen’i anarken; Dünya Kürek tarihinde devrim yaratan öncü antrenörler..

Thor Nilsen’i anarken; Dünya Kürek tarihinde devrim yaratan öncü antrenörler.. Yazan : Recep Selim Akıcı Geçtiğimiz günlerde uluslararası alanda büyük saygı gören, Kürek Dünyasında ismini GLOBAL COACH...

Image

2000 SİDNEY’İN DEV ADAMI ROB WADDEL

2000 SİDNEY’İN DEV ADAMI ROB WADDEL Olimpiyat Tarihi açısından Sidney’de birçok “ilk” yaşandı. Kürek Branşında 14 kategoride yapılan yarışlara 51 ülkeden 184’ü kadın olmak üzere toplam 547 kürekçi kat...


Image

EMİN GEZGÖÇ HOCAYI ANARKEN

Türk Kürek Camiasının Duayenlerinden Emin Gezgöç Hocanın vefatının üstünden 24 yıl geçmiş. Bir kaç gün önce Sosyal Medyadaki arkadaşlardan onun hakkında hatırladıkları kısa anektodları yazmalarını ist...


Image

HAK EDİLEN BİR ALTIN MADALYA

Kürek yarışlarının en kalabalık ve en hızlısı olan Sekiz Tek teknesi, doğal olarak en büyük seyirci kitlelerini toplayan ve sonucu belirlenemeyen, son metrelere, son küreklere kadar heyecan içinde aya...


Image

2020 TOKYO YAKLAŞIRKEN

Dünyayı etkileyen Covid 19 salgını nedeniyle 2021 yılına ertelenen 2020 Tokyo Olimpiyatının başlamasına az bir süre kaldığında sizlerle Tokyo şehinin bundan elli yedi yıl önce 1964'te gerçekleştirdiği...


Image

OLİMPİK STANDARTLARA ERİŞEBİLMEK

OLİMPİK STANDARTLARA ERİŞEBİLMEK Son günlerde amatör sporlarda Olimpiyat kota elemelerinde başarılı olan sporcularımız ile gururlanıyoruz. Yakın zamana kadar bazı branşlarda Türkiye Rekoru kırmasına r...