2018 DÜNYA KÜREK ŞAMPİYONASININ ARDINDAN



Bulgaristan-Plovdiv Maritza River Water Sports Center parkurunda yapılan ve 16 Eylül Pazar günü A-Final yarışları ile sonuçlanan 2018 Dünya Kürek Şampiyonasına 900'den fazla sporcu ile katılan 62 ülkeden 28'i madalya kazanarak evine döndü.

Amerika 3 altın, 3 gümüş, 4 bronz, toplam 10 madalya ile ön sırada yer aldı, Amerika katıldığı Kürek Dünya Şampiyonalarında 16 yıldır ilk kez en yüksek madalya sayısına ulaştı.

Madalya sayısına göre ikinci başarılı ülke 3 altın, 4 gümüş, 1 bronz ile toplam 8 madalya kazanan İtalya oldu.

Avustralya (2'si altın) 7, Fransa (3'ü altın) 6, Almanya (3'ü altın) 5 madalya kazandı.

İtalya'nın kazandığı altın madalyalardan biri Erkekler Dört Çifte teknesiyle geldi. Bu madalya 1998 yılından beri İtalya'nın Dört Çifte sınıfında aldığı ilk madalya oldu.

İtalyan Milli Takımında merakla takip ettiğim bir isim vardı: Vincenzo Abbagnale. Yaşıtlarım İki Tek sınıfının unutulmaz kahramanları Abbagnale kardeşleri iyi hatırlarlar. İşte onlardan biri olan Giuseppe Abbagnale’nin oğlu olan 1993 doğumlu Vincenzo, Rio Olimpiyatı öncesinde doping testlerine katılmadığı için ceza almış ve kadrodan çıkartılmıştı. Vincenzo bu sefer İtalyan İki Tek Dümencisiz ekibinde yarıştı. 2018 Avrupa Şampiyonasında A Finalde 4. Olan ikili Dünya Şampiyonasında C Finalde sonuncu oldu.  Baba Giuseppe Abbagnale, günümüzde İtalyan Kürek Federasyonu Başkanlığını yürütmekte.

Şampiyonada en çok dikkati çeken ülkelerden biri de İrlanda oldu. Olimpik tekne sınıflarında ilk kez iki altın madalya kazandılar.

Avrupa Şampiyonasında toplam 7 madalya kazanarak dikkati çeken Romanya burada 2 madalya ile 11. sırada yer aldı, ancak bu sene U23 kategorisinde altın madalya kazanan ve ardından Avrupa Şampiyonasını da birincilikle bitiren genç Erkekler Dört Tek Dümencisiz ekibinin A Finalde kürek çekmesi sporseverlerin dikkatinden kaçmadı.

Aynı yarışta bu sene tekrar birinci olan, uzun süredir beraber kürek çeken ve geçen senenin şampiyonu Avustralya ekibinin mükemmel temposunu ve tekniğini de sanırım antrenörler dikkatle inceleyeceklerdir. İkinci olan İtalyan ekibinin inanılmaz temposu da yarışa damgasını vurdu.

Yarışın Videosu:

https://www.eurovisionsports.tv/fisa/#ATTFRYJG18  

 

Tek Çifte Erkekler yarışını geleneksel olarak yıllardır çok başarılı çift kürekçiler yetiştiren Avrupa'nın kuzey ülkelerinden biri olan Norveç'li Kjetil Borch kazandı. Kjetil kısa süre önce Avrupa Şampiyonu olmuştu. Yılların kürekçisi Ondrej Synek gümüş madalyada kalırken başka bir Kuzey Avrupa Ülkesinden Litvanya'dan Griskonis Mindaugas da burada 3. oldu. Alman dev kürekçi (2.03m, 103kg), eski yüzücü Oliver Zeidler finalde altıncılıkta kaldı. Oliver'in dedesi 1972 Olimpiyatının ünlü Alman Boğalar Dört Tekinin hamla sırtı Johann Farber idi. Oliver'i küreğe başlatan ve ilk yıllarında antrene eden de Farber olmuştu.

 

Erkekler İki Tek Dümencisiz yarışını beklendiği üzere Hırvat Sinkoviç kardeşler alırken çok yakın bir takiple Romanya 23 yaş altı gençlerle gümüş, Fransa bronz kazandı.

Yarışın Videosu:

https://www.eurovisionsports.tv/fisa/#A338AQA1GZ 

 

M8+ yarışında Alman ekibi Dünya Şampiyonluğu ünvanını korudu:

Yarışın Videosu:

https://www.eurovisionsports.tv/fisa/#A338AQA1GZ 

 

Hafif Kilolarda kürek dünyasının genel ilgisinin azaldığına şahit olduk. Örneğin Erkekler Hafif Kilo İki Tek Dümencisiz teknesinde Dünya Şampiyonasında sadece 3 tekne yarıştı.

Plovdiv'de yapılmakta olan Dünya Kürek şampiyonasına iki ekiple katıldık.

Erkekler Tek Çifte kategorisinde yarışan kürekçimiz Onat Kazaklı Çeyrek Final yarışında 5. olarak C/D Yarı Final serisine kaldı. Onat, Yarı Final yarışında Fransa, İsveç, Monako ve Azerbaycanı geçerek İsrail'in ardından 2. olarak C Finalde yarışmaya hak kazandı. Kürekçimiz bu yarışta 7.09.680 ile ikinci olurken 3. olan Fransa'nın derecesi 7.09.930 oldu.

 


Onat Kazaklı C Final yarışında 6. oldu. Onat 31 ülke arasında şampiyonayı 18. olarak tamamladı.

 



Şampiyonaya Non-Olimpik Erkekler Hafif Kilo Dört Tek Dümencisiz sınıfında katılan Enes Kuşku, Fatih Ünsal, Bayram Sönmez ve Mert Kaan Kartal'dan oluşan ekibimiz A Finalde üçüncü olarak Bronz Madalya kazandılar.

Almanya'nın 5.51.210 ile birinci olduğu yarışta İtalya 5.52.850 ile ikinci, millilerimiz 5.53.950 ile üçüncü olurken Danimarka, İrlanda ve Çekya ekiplerini geride bıraktılar.

Yarışın Videosu

https://www.youtube.com/watch?v=3JlrU8PshsI 

 

 

 

 

 

Diğer BÜLTENLER

Image

KOLBE EFSANESİ

KOLBE EFSANESİDünyanın en başarılı Tek Çifte kürekçilerinden biri olarak hatırlanan 2 Ağustos 1953 Hamburg doğumlu Alman Peter-Michael Kolbe 8 Aralık 2023 Cuma günü Lübeck'te son yıllarını geçirdiği b...

Image

EFSANE DÜMENCİ MARTIN SAUER

EFSANE DÜMENCİ MARTIN SAUER 2020 Tokyo Olimpiyatı, Alman Sekiz Tek ekibinin kıdemli dümencisi Martin Sauer’in son yarışıydı. 39 yaşındaki Martin, 2009’dan bu yana 12 yıldır Alman Milli Takım Sekiz Tek...


Image

TOKYO 1964'ten TOKYO 2020'ye neler değişti?

Tokyo, 1964 yılında 18. Olimpiyat Oyunlarını düzenlemişti. Şehir, 56 yıl sonra 2020 yılında 32. Olimpiyat oyunlarını düzenlemeye hak kazandı. Aradan geçen 56 yılda en dikkati çekici değişiklik şüphesi...


10 Olimpiyatlık dizimizin onuncu videosu: 2016 Rio Olimpiyatı

10 Olimpiyatlık dizimizin onuncu videosu: 2016 Rio Olimpiyatı https://www.youtube.com/watch?v=IMXKTFxvG2Q...


Image

10 Olimpiyatlık dizimizin dokuzuncu videosu: 2012 Londra Olimpiyatı

10 Olimpiyatlık dizimizin dokuzuncu videosu: 2012 Londra Olimpiyatı 10 Olimpiyatlık dizimizin dokuzuncu videosu: 2012 Londra Olimpiyatıhttps://www.youtube.com/watch?v=pMOzq6vNQ-M&t=773s...


Image

SPORDA İNGİLİZ ÖLÇÜLERİNİN YARATTIĞI KARIŞIKLIK

MARATON YARIŞI NEDEN 42.195 METREDİR? Birçok kaynakta Maraton Yarışının uzunluğu olan 42.195 metrenin antik Yunandan geldiği belirtilir. Bu tam olarak doğru bir bilgi değildir. Gerçekten de içeriği de...