AVRUPA KÜREK ŞAMPİYONASI BAŞLIYOR


Resim: LM2X Fransa

26 Mayıs 2017 tarihlerinde başlayan Avrupa Kürek Şampiyonasına 35 ülkeden 205 ekip katıldı. Şampiyonada 18 tekne sınıfında yarışlar planlandı.

Türk Milli Kürek Takımı Şampiyonaya beş teknede 10 sporcu ile M1X, LM1X, LM2X, LM2-, LM4- ekipleri ile katıldı.
Milli kadromuz şöyle:
LM1x Enes Yenipazarlı
LM2- Fatih Ünsal - Mert Kaan Kartal
LM2x Enes Kuşku - Hüseyin Kandemir
LM4- Nadir Şahin - Bayram Sönmez - Ahmet Yumrukaya - Cem Yılmaz
M1x Fuad Rafail


Şampiyonaya katılan ülkeler arasında İngiltere ve Hollanda 45'er sporcu ile 13 tekne sınıfında katıldı. İtalya şampiyonaya 15 tekne getirirken Almanya 41 sporcu ile 12 tekne getirdi.

En yüksek katılım 23 ülke ile Erkekler Tek Çifte sınıfında gerçekleşirken Erkekler Hafif Kilo İki Çifte yarışına 21 ülke kayıt yaptı, buna karşılık yarışlara yeni konan Kadınlar Dört Tek teknesinde sadece dört ülke kayıt yaptı. 

Yarışlarda Erkekler Hafif Kilo İki Çifte teknesinde Olimpiyat Şampiyonu Fransız Jeremie-Pierre ikilisini görüyoruz, aynı yarışta iki hafta önce (WCI) World Cup I birincisi olan İngiliz Peter-Will ikilisi de bulunmakta. Irlanda'lı O'Donovan kardeşleri de unutmamak lazım. Bu yarışta ülkemizi geçen sene Olimpiyat barajınıa şan Enes-Hüseyin ikilisi temsil edecek.

Kadınlar Hafif Kilo İki Çifte yarışında WCI birincisi Polonya ikilisi yeni ve iddialı bir ekiple karşılaşacak. Hollanda'lı Olimpiyat Altın Madalyalı Ilse Paulis'in U23 Tek Çifte birincisi Marieke Keijser ile kurduğu yeni İki Çifte ile yarışa ortak olması bekleniyor.

Erkekler Sekiz Tek yarışında iki dev İngiltere ve Almanya bu sezon ilk kez karşılaşacak. İki ekipte de Olimpiyat kadrosundan değişiklikler oldu.

Erkekler Tek Çiftede 23 ülke arasında World Cup I yarışını kazanan İsviçreli Stahlberg ile o yarışta yarım saniye ile ikinci olan Olimpiyat Gümüş Madalyalı Damir Martin'in yarışını izleyeceğiz.

Erkekler ve Kadınlar Dört Çifte teknesinde gözler yenilenen Alman ekiplerinde olacak. 

İtalya Olimpiyat Bronz Madalyalı Dört Tek ekibinden Matteo Loda ve Giuseppe Vicino'yu bu sene İki Tek Dümencisizde yarıştıracak. En büyük rakipleri World Cup I'de birinci olan İngiliz Jacob Dawson-Matthew Rossiter olacak.

Rusya, FISA'nın dümencilerde kadın erkek fark etmeden her tekneye oturabilmeleri konusundaki yeni kararını ilk uygulayan ülke olarak tecrübeli erkek dümencileri Evgenil Terekhov'u Kadın Sekiz Tek ekibine oturttular. 

Uluslararası Yarış Takvimi tarihinde en uzun geçmişe sahip olan Avrupa Kürek Şampiyonalarının ilki 1893 yılında yapılmıştı. Avrupa Kürek Federasyonları 43 ülkeden oluşuyor. Bunlardan 35'i bu yıl Racice'de yarışacak.

 

Diğer ULUSLARARASI ETKİNLİKLER

Image

U19 AVRUPA KÜREK ŞAMPİYONASI SONUÇLANDI

20-21 Mayıs 2023 tarihlerinde Fransa’nın Brive-la Gaillarde bölgesinde yapılan "Gençler (U19) Avrupa Şampiyonası"na katılan Milli Takımımız 2 Altın ve 1 Gümüş olmak üzere toplam 3 madalya ile yurda dö...

Image

ZAGREB YARIŞLARINDAN 10 MADALYA İLE DÖNÜYORUZ

ZAGREB YARIŞLARINDAN 10 MADALYA İLE DÖNÜYORUZ15-16 Nisan 2023 tarihlerinde Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de bu yıl 39. Kez düzenlenen Uluslararası Zagreb Kürek Yarışları’na (Croatia Open) U19, U23 ve...


Image

MİLLİ TAKIMIMIZ 15 MADALYA İLE BALKAN ŞAMPİYONU OLDU

MİLLİ TAKIMIMIZ 15 MADALYA İLE BALKAN ŞAMPİYONU OLDUBalkan Şampiyonası’nda Türkiye Kürek Milli Takımımız; 7 Altın, 5 Gümüş ve 3 Bronz madalya kazandığı yarışlarda birinci sırada yer alarak Balkan Şamp...


Image

U23 AVRUPA KÜREK ŞAMPİYONASINDA İKİ MADALYA KAZANDIK

3-4 Eylül 2022 tarihlerinde Belçika - Hazewinkel Parkurunda yapılan U23 Avrupa Şampiyonasına katılan iki ekibimiz de madalya ile döndüler.Hafif Kilo Kadın Tek Çiftecimiz Elis Özbay A Finalde 7,52,81 i...


Image

U19 / U23 DÜNYA ŞAMPİYONASI’NDA ÜÇ MADALYA KAZANDIK

DÜNYA ŞAMPİYONASI’NDAN 3 MADALYA İLE DÖNÜYORUZ.25-31 Temmuz İtalya’nın Varese kentinde düzenlenen U19 ve U23 Dünya Kürek Şampiyonası tamamlandı.Altı ekiple katıldığımız şampiyonada bütün ekiplerimizle...


Image

AVRUPA U19 KÜREK ŞAMPİYONASINDA İKİ ALTIN MADALYA KAZANDIK

21 - 22 Mayıs 2022 tarihlerinde İtalya’nın Varese şehrinde yapılan Gençler Avrupa Şampiyonası’na (EUROPEAN ROWING UNDER 19 CHAMPIONSHIPS) katılan millilerimiz 2 Altın, 1 Avrupa Beşinciliği elde etti.A...